Novo leto, mesečni izzivi in cilji

V decembru nisem bil nič kaj priden s svojim pisanjem na blogu. Tako bom danes malo nadoknadil nekaj zamujenih objav.

Najprej vam vsem želim srečno, zdravo in navdušenja polno Novo leto.

Tudi o mojih 30 dnevnih izzivih sem v zadnjem času malo bolj malo pisal, čeprav so potekali neprekinjeno. Oktober je bil mesec za pisanje po 10 objav dnevno. Kljub temu, da ni bilo pomembno, kako dolga je objava, moram priznati, da mi izziv ni uspel. Mogoče bi bilo boljše, če bi prvič poizkusil s po pet objav dnevno, saj se je bilo po par neuspešnih dnevih  zelo težko vrniti na zeleno vejo, tako da je izziv izvisel že skoraj sedi meseca. Kljub temu sem bom k temu izzivu še vrnil, saj je ključen za nekoga, ki želi uspeti na spletu. Dodajanje vsebina je pač osnova, brez katere ne gre. Naslednjič bom poizkusil s petimi objavami dnevno, ob uspelem izzivu pa število naslednjič malo dvignil.

Pri tem sem tudi spoznal, da bi lahko moje izzive razdelil na dve kategoriji. Na tiste, pri katerih je potrebno nekaj narediti in na tiste, kjer ni potrebno ničesar (oz. se je potrebno nečemu odpovedati). Slednji so po navadi nekoliko lažji, tako da jih bom malo menjavam glede na mesece.

Novembra sem tako imel mesec, ko sem izločil vse nepotrebne slane stvari, kot so čips, kokice, smokiji itd. Izziv je zelo dobro uspel, saj je bil praktično brez kršitev. Tudi po tem mesečnem izzivu nisem navalil, da bi nadoknadil zamujeno, ampak vztrajam pri minimalnem.

Decembra je spet bil na vrsti nekoliko težji izziv, saj je bil: 40 strani branja na dan. Kljub temu, da sem kateri dan malo preskočil, sem naslednji nadoknadil. Prebral sem 4 knjige, med drugim tudi 4-urni delovni teden in spoznal kar nekaj zanimivih in novih stvari. Izziv mi je bil tako zelo všeč, da bom v malo manjši različici nadaljeval tudi v prihodnjih mesecih. Tako bom vsak mesec prebral po dve novi knjigi. (to sem zdaj napisal, kot da je ne vem kaj, v bistvu pa bi moral vsak prebrati kakšno knjigo na mesec)

Tako je sedaj na vrsti izziv za januar. Odločil sem se, da bo to mesec brez Facebooka. Včeraj, 1.1.2011, še nisem točno vedel kakšen bo izziv, zato sem ga še obiskal. Za tem sem na enem blogu prebral, da bi bilo super Novo leto začeti sveže, brez enega bremena, ki nam jemlje čas, na drugi strani pa nam ne doprinese kaj zares pomembnega. In moja prva misel je bila: Facebook. Drugače sem v tem mesecu želel Facebook preizkusiti še malo bolj iz poslovnega vidika, ampak verjamem, da me bo počakal do februarja.

Cilji, novoletne zaobljube in želje

Čeprav pesimisti trdijo, da je 1. januar čisto navaden dan, mislim, da je zraven rojstnega dneva, daleč najpomembnejši dan v letu, saj ima tudi zelo močno psihološko vrednost. Nikoli več 2010, zdaj je tukaj nekaj novega.

Tako je to tudi zelo dober čas, da se obrnemo malo nazaj, na preteklo leto in potem spet malo naprej, na to kaj si želimo in kaj nas čaka. Analiza za nazaj je zmeraj dobra, če ne drugega, lahko na podlagi nedoseženega oblikujemo cilje za prihodnje leto.

O ciljih sem že pisal v objavi Time management. Najpomembnejša stvar je, (in ki jo stori najmanj ljudi) da si jih zapišemo. Če jih damo še na mesto, kjer jih bomo pogosto videli, smo polovico že naredili. Pri tem pa seveda ne pozabite oblikovati “pametnh” ciljev. Kakšni so to, si lahko preberete v objavi Time management.

Svojih ciljev ne bom napisal tukaj, saj preredko pišem blog 🙂 , objava pa bo šla nekam v arhiv, kjer je ne bom več najdel. Odločil sem se, da si jih obesim na notranji del omare, ki jo odpiram vsak dan, tako da jih bom vsak dan tudi videl. Sestavljeni bodo iz različnih področij: sklepanje zavarovanj, nove spletne strani, osebnostna rast, rekreacija in potovanja.

Prihaja super leto!