Menjava peči v Mariboru

Ker že kar nekaj časa nisem napisal kakšne nove objave, je mogoče čas, da pohvalim podjetje, ki nam je delalo menjavo peči v hiši v Mariboru.

To pišem ravno v času, ko me je eno drugo podjetje (iz čisto druge panoge), totalno razočaralo in se mi zdi, da je pomembno, da včasih izpostavimo podjetja s katerimi smo bili zadovoljni. Še posebej je to pomembno v tistih bolj storitvenih podjetjih, kjer zraven dobave kakšnih delov opravijo tudi montažo, menjavo in potem tudi servis.

Do sodelovanja je prišlo, ker sem nekaj časa nazaj spoznal lastnika podjetja Inštalacije Reisman, Sašota. In ko sma se začela pogovarjati kaj kdo dela, sem takoj pomislil na babičino hišo, ki so ji pred časom do hiše speljali plin. Njena stara oljna peč pa je bila že pošteno dotrajana.

Ravno se je tudi zaključeval razpis za subvencije pri obnovah in tako o možni menjavi povedal babici, ki se je odločila za menjavo.

Na kratko lahko rečem, da je vse potekalo zelo profesionalno in brez kakšnih posebnih obravnav. Sašo se je oglasil pri njej, da si je celotno zadevo ogledal in naredil popis delal, da je lahko sestavil predračun. Pri tem nam je tudi svetoval pri izbirah in možnostih, kot npr. vgraditev posebne “ne vem kako se reče” naprave, da je topla voda v zgornjih nadstropjih hitro topla.

Po prejetju predračuna smo se dogovorili za dan izvedbe. Delo naj bi opravili v dveh dneh. Malo sem bil tudi presenečen, da lahko opravijo menjavo peči v zimskem času, ampak so mi razložili, da je sam postopek menjave zelo hiter in da temperatura v hiši ne pade za več kot nekaj stopinj. Odvisno od izolacije hiše.

Na dogovorjen dan je prišla ekipa za menjavo. Verjetno ne rabim pisati o mojstrih, ki se ob dogovorjenih dnevih nikoli ne pojavijo in se pustijo, da se jih več krat kliče po telefonu, včasih že celo prosi, da pridejo. Verjetno je že vsak to doživel. Pri njih to ni bila težava, saj svoje delo planirajo več dni v naprej.

Menjavo peči so opravili do naslednjega dneva do 16h in nato za seboj tudi v veliki meri pospravili. Zraven same menjave peči je bilo potrebno izvesti tudi kar nekaj drugih manjših gradbenih del, da so lahko na zunanjo stran hiše dali napravo za regulacijo temperature in druge.

Pri večini energetskih obnov ste upravičeni tudi do subvencije eko skala in če ste vsaj malo tako kot jaz, potem se vam ni kaj dosti za ukvarjati z birokracijo in iskanjem obrazcev za subvencije. Zato je bilo še toliko bolj dobrodošlo, da so nam vse papirje in obrazce pridobili oni, večina izmed njih pa že pred izpolnili, tako da je bil potreben samo pregled in podpis.

Če boste kdaj potrebovali kaj podobnega, si lahko ogledate na njihovi spletni strani Menjava peči njihovo ponudbo in tam najdete tudi kontakt.

Največ seveda v zadnjem času delajo menjav za toplotne črpalke, zraven tega pa delajo tudi vse druge strojne inštalacije, kot so talno gretje, sanacija dimnikov, vgradnja klim ter različnih prezračevalnih sistemov. Preverite na njihovi strani, jaz vam jih lahko edino priporočam.