Kako izbrati dizajn za blog in kje ga najdemo

Kadar želite postaviti spletno stran ali blog se soočate z vprašanjem:

Kako naj vse skupaj izgleda?

Pri izbiri oblike, theme, template, dizajna ali kakor koli drugače še želite to imenovati, imate tri možnosti:

  1. Uporabite brezplačen dizajn;
  2. Kupite narejen dizajn;
  3. Naročite izdelavo unikatnega dizajna.

Brezplačen dizajn

Prednost brezplačnega dizajna je seveda cena. Slabosti brezplačnega dizajna so, da se bo pojavil na veliko drugih straneh, veliko krat so narejeni slabše, kot ostali, prav tako pa boste morali na dnu strani imeti nekaj linkov, ki nimajo veze z vami in vašo stranjo.

Linki na koncu strani so seveda razlog, da je dizajn brezplačen, saj jih je avtor prodal zainteresiranim za pridobivanje linkov.

V kolikor malo pobrskate po spletu, lahko najdete kar nekaj brezplačnih dizajnov, ki so odlične kvalitete. S tem si nekateri avtorji delajo (skoraj) brezplačno reklamo in pridobivajo povezave.

Nekaj naslovov, kjer lahko najdete brezplačne wordpress theme (zadevo lahko seveda tudi pogooglate, priporočam, da zraven FREE WORDPRESS THEME uporabite tudi HIGH QUALITY, PREMIUM, EXCELLENT ipd besedo):

Smashing Magazine Rocks! – 100 odličnih brezplačnih dizajnov

Ali pa ta – še ena od Smashing Magazine

Toxel – 24 kvalitetnih dizajnov

2expertsdesign – nekaj jih najdete še tukaj

ThemeLab

Narejen dizajn

Narejeni dizajni za večkratno uporabo so predvsem boljše kvalitete kot brezplačni. V določenih primerih (ko gre za promocijo podjetja ali kaj podobnega) lahko prejmete tudi tak dizajn brezplačno. Tudi dizajn tega bloga sodi med kvalitetnejše in je brezplačen.

V nasprotnem primeru stanejo podobni dizajni med 10€ in 100€. Nekaj si jih lahko ogledate na naslednjih straneh:

Template Monster

Elegant themes

iThemes

WooThemes

Theme Forest

Unikaten dizajn

Pri unikatnem dizajnu najamete oblikovalca, da vam naredi celotno podobo spletne strani. Največja prednost unikatnega dizajna je, da lahko izrazite svoje želje in si stran oblikujete točno tako kot ste si jo zamislili. Mala slabost je edino cena, ki je bistveno višja od zgornjih kategorij. Cene se močno razlikujejo, tako da jih je najbolje preveriti pri posameznem oblikovalcu, ko smo pregledali njegove reference.

Kljub temu, da lahko takšen dizajn stane tudi 2000€ in več, pa lahko s tem tudi nekaj zaslužimo. S prodajo kopij. Če nas ne moti, da bi imel tudi nekdo drug takšen dizajn, lahko začnemo s prodajo kopij za npr. 50€. V tem primeru potrebujemo 40 prodaj, da smo pokrili svojo invesicijo. Ob zanimivem in kvalitetnem dizajnu pa jih lahko še veliko več.

Do sedaj sem uporabljal brezplačne in v naprej narejene dizajne. Med pisanjem prejšnjega odstavka pa sem dobil idejo, da bi lahko poizkusil tudi nekaj takega.

Poznate tudi vi kakšen vir brezplačnih ali ugodnih wordpress dizajnov.

Prispevajte ga kot komentar!