Daleč največji frajer na svetu

Verjetno še niste slišali za Matt-a. Ali pa mogoče tudi ste. Matt je internetu postal slaven po svojem smešnem plesu, vendar je celotna zgodba še malo bolj zanimiva. Na svojem prvem potovanju po Aziji je posnel smešen video kako pleše. Video se je nekako pojavil na spletu, kjer si ga je vsak dan ogledalo vedno več ljudi.

Zasledili so ga tudi pri podjetju Stride in mu ponudili, da še enkrat obkroži svet. (Ali je lahko kaj boljšega?) Prepotoval je 39 držav na vseh celinah in pred različnimi znamenitostmi pač odplesal svoj ples.

Med tem časom je na YouTube-u in drugje postal že prava mala zvezda. Danes ima samo njegov glavni video, ki si ga lahko ogledate spodaj, že več kot 32 mio. ogledov. Matt ima svojo spletno stran Where The Hell Is Matt?

Ker pa to še ni bilo dovolj, je Matt predlagal podjetju Stride, da še en krat obkroži svet in to po krajih, kjer bi se mu pridružili tudi drugi ljudje, saj je dobival veliko e-mailov, da naj pride tudi v njihov kraj. In Stride je rekel DA.

By the way: Podjetje Stride ima mesečno nagradno igro za 5000$, da uresničite svojo najbolj noro idejo. Na žalost morate biti iz Amerike, sem že pogledal 🙂

Uživajte ob videu in prijetni glasbi. (Če vprašate mene, sta zmagala posnetka v Koreji, zraven paznika in Tongi, ko ga zalije voda).

Poglavje za webmasterje

Zanimivi se tudi iskalni rezultati na besedo Matt. Glede na to, da imata dve pomembni osebi na internetu enako ime (Matt Mullenweg, ustanovitelj WordPressa in Matt Cutts iz Googla) je zelo zanimivo, da je vseeno “zgornji” Matt uvrščen pred njima.

Tudi če pogledamo ostalo statistiko dejavnikov, ki vpljivajo na rangiranje spletne strani, je povsod zadnji:

  • Pagerank: 6 proti 7 in 8
  • Število linkov: 39k proti 4,9 mio (waw) in 252k
  • Aleksa Rank: 135388 proti 13.400 in 3693
  • Indeksiranih strani: 22 proti 106.000 in 1500

Kdo pa je najboljši Martin v Sloveniji? Martin Strel seveda. Mogoče pa ga kdaj za zabavo izrinem 🙂

Kakšen komentar videa?