Tuš na letalu?

Letalske karte nas dnevno lahko popeljejo na katerikoli konec Zemlje. Hitro, učinkovito in udobno lahko preletimo svet v manj kot štiriindvajsetih urah, seveda z nekaj postanki in se zraven zabavamo. Čeprav, šaljenje na stran,
potovanje z letalom, vsaj v navadnem razredu ni nikoli ravno predstavljeno kot užitek.

Hitrosti letala v tem trenutku ne more nadomestiti nobeno drugo sredstvo za transport za velike skupine ljudi. Tako kot danes lahko hitro spremenimo mesto trenutnega obstoja, ga nismo mogli nikoli prej. Žal to ponavadi zahteva od nas današnji tempo življenja.

Kakovost in udobje letal

Udobje in praktičnost potovanja je postala ena glavnih tržnih niš večjih letalskih družb, zato vedno znova predstavljajo novosti, ki omogočajo enostavnejše in udobnejše potovanje. Sedaj se lahko na nekaterih letalih rednih letalskih linij celo stuširate.

Za uživanje takih ugodnosti pa boste morali po navadi odšteti več denarja za letalske karte. Ja, danes ni več nič zastonj. Američani imajo dober izraz: There is no free lunch. Da bi plačali za WC na letalu? Tudi to se vam lahko zgodi, predvsem na letih nizkocenovnih prevoznikov, kot so RyanAir in podobni. Bodo pa karte zato cenejše, saj bo imel let manj stroškov oziroma več prihodkov.