Trik Aleša Lisaca, ki mu ni para!

Jutri zjutraj sem namenjen na seminar “Recesijsko odporen marketing“, ki ga je pripravil Aleš Lisac. G. Lisaca verjetno ni potrebno posebej predstavljati, saj velja za najbolj prepoznavnega poznavalca marketinga v Sloveniji (to je tudi bistvo marketinga – da vsi vedo za tebe, kar je še en znak več, da je dober v tem kaj dela).

Poročilo s seminarja bo sledilo v naslednjih dneh, danes se bom osredotočil na nekaj drugega.

Ko sem bil pred dvema letoma na njegovem seminarju, je rekel, da je to njegov zadnji brezplačni seminar. Tokratno serijo seminarjev, mislim da so trije, plača (časti) Toyota. Glede na to, da je znan po svojih marketinških nasvetih in da ga spremljam že kar nekaj časa (to pomeni, da sem se od njega  že nekaj naučil), se iz celotne situacije lahko izpelje nov nasvet. Na prejšnjem seminarju si je povečal obiskanost, ker je bilo zadnjič brezplačno, na tokratnem pa si jo bo, ker naše karte časti Toyota in bo torej spet brezplačen. Z vidika obiskovalcev je tako (skoraj) vseeno, saj je brezplačno, ustvaril pa je veliko večje zanimanje za seminar. In še Toyota bo verjetno kaj primaknila, za svojo reklamo.

Obstaja pa tudi trik!

Rezervacijo je bilo potrebno plačati 50€. Ta denar bomo ob prisotnosti dobili povrnjen. Vsak bi seveda najprej rekel, da je to čisto normalno, saj je pomembno, da vsak res pride, ki je rezerviral (in je Toyota za njega plačala karto :)). Po mojem mnenju pa se tukaj skriva še pomembnejša marketinška lekcija.

Od nas so že dobili denar, zdaj nas morajo samo premamiti, da nam ga ne bodo rabili vrniti.

Glede na to, da smo za rezervacijo plačali že nekaj časa nazaj, smo na ta denar že pozabili (čeprav je še nekako naš, seveda če pridemo na seminar). In ker smo na njega že pozabili, ga bomo z veseljem tam tudi “pustili”.

Čeprav močno dvomim, da bomo za teh 50€ dobili kakšno Toyoto (čeprav samo za vikend), pričakujem veliko ponudb, predvsem znižanih knjig in seminarjev.

Seveda je od g. Lisaca možno pričakovati še kakšnega asa v rokavu (posebno ponudbo, ki se ji ne bomo morali upreti), saj presenečenja delujejo najboljše. Če sem na to pomislil jaz, je verjetno še kdo drug in to bi znižalo potencialni izplen brezplačnega seminarja.

Seminarja se že zelo veselim, objava na to temo pa sledi.

Ste že bili na kakšnem njegovem seminarju?