Moj prvi spletni izziv

Danes sem spet malo nakupoval. Vem, da si večina od vas pod besedo nakupavanje predstavlja, da oddidejo v nakupovalni center, se sprehajajo od trgovine do trgovine, malo raziskujejo in na koncu kupijo kakšno stvar.

Jaz pa zadnje čase (na žalost oz. na srečo vstavite sami) kupujem še samo –  domene. In tako sem tudi danes šel v šoping. Kot pravi šopaholik, se seveda nisem mogel zadovoljiti z eno – in sem jih kupil šest. Da pa ne bi te domene nekaj časa samevale, sem se odločil, da naredim svoj prvi spletni izziv.

Kaj je spletni izziv?

Spletni izzivi ali eksperimenti so med nekaterimi blogerji zelo popularni. Ne gre za nič drugega, ko za eno nalogo, delo ali cilj, ki ga javno objaviš. Seveda obstaja veliko različic, kako se tega lotite, tako da ni pravilne ali napačne. Pomembno je, da se nekaj naredi bolje, kot bi se brez tega izziva.

Zakaj je spletni izziv koristen?

Veliko krat je že bilo povedano, da večkrat dosežemo svoje cilje, če jih imamo kje zapisane. Pri tem lahko še enkrat izpostavimo, da morajo biti zapisani natančno in ne nekaj na splošno.

S tem, ko pa svoj cilj poveš javno, pa obstaja še večja verjetnost, da ga boš dosegel. Tako lahko poveste cilje svojim prijateljem, staršem, sodelavcem, v bistvu sploh ni tako pomembno komu. Pomembno je, da jih imate, da jih nekomu zaupate in da začnete na njih delati.

Cilji za spletni izziv

Glede na to, da je šest čisto navadna številka, medtem ko je sedem pravljično, bom današnjemu nakupu dodal še eno domeno, ki sem jo kupil pred nekaj tedni in je do danes bolj ali manj samevala.

Moji cilji za prvi spletni izziv so zelo jasni:

  • Spraviti vseh 7 spletnih strani/domen za izbrano ključno besedo na 1. mesto v Googlu;
  • Pri tem ne pasti v Sandbox;

Nekaj krat sem že omenil pomembnost pozicije v iskalnikih in še veliko krat jo bom. In zmaga je samo 1. mesto. Glede na to, da je konkurenca pri izbranih ključnih besedah kar velika, saj najvišja mesta zavzemajo velika podjetja, je cilj kar težak. Nekatere spletne strani obstajo že veliko let, kar je tudi eden izmed faktorjev v iskalnikih, torej naloga nikakor ni lahka. Ampak tudi nagrada ne bo kar tako 🙂

O sandboxu pa kdaj drugič.

Potrebno pa je določiti tudi čas, do kdaj moramo doseči svoj cilj.

Jaz sem si zadal, da je ta čas eno leto. Torej 23.2.2011 bom na 7 izbranih ključnih besed na 1. mestu v Googlu.

Zaenkrat naj spletne strani ostanejo skrivnost. Med letom pa napišem, kako mi gre in jih mogoče tudi objavim.

Ali ste vi že zaupali svoje cilje prijateljem?