Kako prevedete svoj blog v 42 jezikov

Že nekajkrat sem zasledil, da so nekatere strani prevedene v tuje jezike, za katere tega ne bi pričakoval. Pri njihovem prebiranju hitro ugotovimo, da gre za avtomatični prevod, saj najdemo veliko napak. Hja, v slovenščino pa se besedila že ne da prevesti kar tako.

Na nekaterih straneh, predvsem blogih, lahko opazimo pisano zbirko zastavic. To niso države, po katerih je avtor že potoval, ampak povezave do avtomatičnega prevoda strani. S klikom na zastavico se vam celotna stran prevede v izbran jezik.

Tako sem seveda tudi sam malo pobrskal po internetu in našel nekaj zanimivih “prevajalcev”. Na koncu sem se odločil za Global Translator plug-in, ki ga najdete tukaj.

Ga najdete tudi na moji strani?

Ima veliko možnosti, ki  si jih lahko pogledate sami. Meni se zdi največja prednost, da vam naredi prevod na vaši strani in vas ne preusmeri na novo, zaradi česar bi bralci zapustili vašo stran. Tega seveda nočemo, a ne?

Če ga še niste našli, je desno spodaj. In če pritisnete na osmo zastavico v spodnji vrsti, lahko preberete to objavo v albanščini. Ali vas ni to že od nekdaj zanimalo? Mogoče katalansko? 🙂

Namen tega je samo eden. Pridobiti še kakšnega tujega bralca, čeprav nisem prepričan, da bo delovalo. Bomo videli. Bom poročal.

Uporabljate tudi vi ta ali podoben plug-in? Kakšne so vaše izkušnje?