Kako povečati obiskanost bloga za 2900%? – Dokazano!

OK, priznam. Z naslovom sem se malo pošalil, a ne zlagal.

Vsi poznavalci marketinga in uspešni blogerji  govorijo, da je najpomembnejše pri besedilu prav naslov. Kaj vam pomaga, če ste napisali najboljši članek, objavo na svetu, če je noben ne prebere, ker ga naslov ne pritegne. Ob poplavi blogov in informacij na internetu ali člankov v nekem časopisu boste prebrali tiste, kjer vam bo že naslov povedal, da vas opisana tema zanima ali pa vam vsaj vzbudi radovednost.

Primer: Damjan Murko zapustil svojo ženo?! ali Se Damjan Murko klonira in ločuje? Tudi če za Damjana še sploh niste slišali, vas bo mogoče zanimalo kdo zapušča ženo (da o tem poročajo mediji) ali kdo se klonira (?).

Predvsem pri večjih portalih je mogoče zaslediti veliko podobnih naslovov. Večinoma v članku ugotovimo, da sploh ni o tem, kaj je v naslovu, ampak čisto o nečem drugem. Portalom je seveda čisto vseeno, saj je njihov edini cilj, da vas čim bolj dolgo zadržijo na njihovi strani. Mogoče imamo problem mi, ko gremo na internet poiskat določeno stvar in dve uri kasneje ugotovimo, da je še sploh nismo začeli iskati.

Da se vrnem k naslovu, podnaslovu oz. dokazu.

To je graf obiskanosti tega bloga. In če verjamete ali ne, se je obiskanost v enem dnevu povečala za 2900% 🙂 Kaj je bilo za to povečanje potrebno narediti? Vpisati blog v Siol agregat 🙂

Šalo na stran. Za povečan obisk bloga lahko vplivate na različne načine. Osnovna in zelo enostavna poteza je, da blog vpišemo v čim več agregatov in iskalnikov (agregat je spletna stran, kjer se zbirajo objave na različnih blogih – Blogorola, Siol, itd). To je tudi ena izmed metod za optimizacijo, ampak o tem in o drugih načinih za povečanje obiskanosti bloga kdaj drugič.

Za konec še samo to. Plačam kavo (ali karkoli podobnega), če se bo obiskanost povečala za manj kot 10.000%, ko blog vpišem v Najdi.si. 10.000%!!!

Že vidim naslov 🙂

P.S.: Najave za kavo v komentarjih.