Dodatnih 5 nasvetov za izboljšanje bloga

Zaradi velikega zaostanka bom preostale nasvete za izboljšanje bloga združil in jih napisal tako, kot je Darren predlagal tukaj.

  • Pišite bralcu vašega bloga

Preglejte svoj blog in napišite email bralcu, ki ga še ne poznate. S tem povečate možnost, da vas ponovno obišče ali postane reden bralec. Obiščete lahko tudi njegov blog in pustite komentar ali odgovorite na njegov kometar na vašem blogu. Z osebnim pristopom se gradi skupnost rednih bralcev. V kolikor nimate komentarjev (da bi lahko videli, kdo bere vaš blog), obiščite 5-10 blog s podobno tematiko in pustite dober(!) komentar.

  • Nasveti drugih blogerjev in popularne objave

Preglejte nasvete popularnih blogerjev, ki jih je zbral Darren. Najdete jih tukaj (v ang.). Prav tako lahko obiščete slovenske bloge in pregledate katere objave so najbolj brane in kako bi vam lahko koristile.

  • Povezava na drugega blogerja

Povezava iz vašega bloga največkrat pomeni odhod bralca, kljub temu pa lahko s povezavo na drug blog ali stran tudi pridobimo. Dopolnite seznam, naredite dodatno raziskavo, kontrirajte ipd. in dodajte povezavo na blog, na katerega se vaša objava navezuje. Bistvo interneta so povezave! (Le kako bi drugače prišli na ta blog?) V četrtek sem bil na delavnici, na kateri je predaval tudi Blaž Kos. Ima odličen blog, ki je na žalost že dolgo v prenovi.

  • Povezave do starejših povezav

Povezave na lastne, starejše objave je pomembno zaradi: 1. Uporabnosti za bralce; 2. Optimizacije; 3. Poveča število prebranih objav. Kadar ste o določeni temi že pisali in temo ponovno omenjate, dodajte povezavo na tisto objavo. Za boljšo optimizacijo uporabite povezavo na tisti besedi. Npr. ena izmed mojih prvih objav je bila o mini seminarju Time management. Pametno je dodati plug-in sorodne, podobne objave, kjer se na koncu objave samostojno pojavijo povezave do podobnih objav, še boljše je med tekstom.

  • Pridružite se forumom

Sodelujte na forumih. S tem lahko pridobite: 1. Ugled poznavalca določene tematike že na forumu; 2. Nove obiskovalce (podpis v vašem profilu); 3. Ideje za nove objave (pišite o tem kaj druge zanima);

Sledijo vsaj še štiri podobne objave. V kolikor so vam koristile se vrnite čez nekaj dni. Preberite si tudi podobne objave.